vrijdag 7 november 2014

Jurkje voor Noor en een vergeten projectje

Een van de lapjes van het stoffenspektakel is inmiddels omgetoverd in een jurkje; hij zit al een poosje in elkaar, maar de laptop was gecrasht. Ik gebruikte weer het model uit SHDVZ. Het was wel even puzzelen met de stof. Ik dacht aan een halve meter genoeg te hebben, maar dat ging echt maar net. Kleine meisjes worden groot ;). Gelukkig na een hoop passen en meten lukte het toch. Voor de voering gebruikte ik een restje voering stof wat ik nog had liggen.

Het donkerblauwe paspelband kocht ik ook op het stoffenspektakel.

Nu nog wat foto's op model; die alleen niet heel veel zin had om stil te blijven staan.
 


Van de zomer maakte ik ook nog een nieuwe hoes voor onze poef. De witte hoes was niet meer schoon te krijgen in de was. Die tornde ik helemaal los, zodat ik een patroon had voor de nieuwe hoes. Verder gebruikte ik het klittenband van de oude hoes ook weer. De stof van de nieuwe hoes, komen van de gordijnen in ons oude huis.

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige hoes, helemaal mijn smaak !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi kleedje! En kleine meisjes worden idd (veel te snel) groot, wacht maar tot je al een volledige meter nodig hebt voor een kleedje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi jurkje! Schattig stofje ook. Je meisje ziet er super uit, wat worden ze snel groot... hier heb ik ook niet genoeg meer aan een half metertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke blogje! zag u via andere blogsters..ga zeker hier volgen...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...